1. Home
  2. Termeni si conditii

Termeni si conditii


Acesti Termeni si conditii (T&C) descriu termenii si conditiile pe care fiecare parte le accepta prin utilizarea web site-ului www.optiplaza.ro. 

Acest web site (numit in continuare "SITE") este administrat de OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., cu sediul în Str. Amiral Horia Macelariu, Nr. 61-81, Corp B, Parter, Camera 4, Sector 1, înmatriculată la Registrul Comerţului sub nr. J40/1110150/2019, Cod unic de inregistrare 41476070, cont bancar RO69BACX0000001881643002, deschis la Unicredit Bank. Prin accesarea SITE-ului va exprimati acordul de a va supune conditiilor si regulilor enuntate in T&C. Aceste Condiții de Utilizare pot fi modificate periodic, iar utilizarea de către dvs. a acestui SITE este supusă T&C actuale la data utilizării SITE-ului. Verificați în mod regulat aceste Condiții de Utilizare , pentru a vă asigura că sunteți de acord cu acestea. Dacă nu sunteți de acord, vă rugăm să nu utilizați SITE-ul.

Serviciile si produsele noastre nu se adreseaza persoanelor care nu au implinit varsta de 16 ani.

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

SITE: reprezinta SITE-ul apartinand OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.., care se afla la adresa www.optiplaza.ro, prin intermediul caruia UTILIZATORUL are acces la informatii privind serviciile si produsele asigurate/oferite de OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.. in reteaua de magazine OPTIPLAZA si prin intermediul site-ului www.optiplaza.ro;

UTILIZATOR/CLIENT/CONSUMATOR: reprezinta persoana cu varsta peste 16 ani care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare si creare cont;

PROFESIONIST (OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.) are intelesul conform art. 2 alin. 1 pct. 2 din OUG 34/2014, respectiv – orice persoană fizică sau juridică, publică sau privată, care acţionează în cadrul activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale în legătură cu contractele care intră sub incidenţa prezentei ordonanţe de urgenţă, precum şi orice persoană care acţionează în acelaşi scop, în numele sau pe seama acesteia

CONT – partea din SITE formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Clientului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client si istoricul Clientului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.).

INFORMATII PERSONALE – sectiunea din cont care cuprinde informatii precum: nume, prenume, adrese de email, numar de telefon, data de nastere (optional), parola actuala, parola noua, confirmarea noii parole. Aceste informatii pot fi oricand actualizate de catre client.

ADRESA NOUA – sectiunea din cont dedicata informatiilor personale unde clientul are posibilitatea sa adauge o adresa noua.

COMENZILE MELE  - sectiune din cont care permite vizualizarea comenzilor efectuate;

FAVORITE – sectiune din Cont care permite Cumparatorului / Utilizatorului sa isi creeze Liste cu produsele preferate.

COSUL MEU – sectiune din cont care permite Clientului sa vizualizeze si actualizeze informatiile personale, sa vizualizeze comenzile plasate precum si detaliile aferente, sa vizualizeze produsele favorite si continutul cosului de cumparaturi

COMANDA – documentul electronic ce intervine ca forma de comunicare intre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. si Client, prin care Clientul transmite catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., prin intermediul SITE-ului intentia sa de a achizitiona produse de pe SITE.

PRODUSE – orice bun sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., Clientului ca urmare a Contractului incheiat.

CAMPANIE/PROMOTIE – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A..

CONTRACT – reprezinta contractul la distanta incheiat intre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. si Client, fara prezenta fizica simultana a OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. si a Clientului.

NEWSLETTER – reprezinta un mijloc de informare periodica, transmis exclusiv electronic prin posta electronica (e-mail, SMS) in legatura cu si/sau a promotiilor desfasurate de OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. si partenerii sai, intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. cu referire la informatiile continute de acesta.

TRANZACTIE – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui produs de catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. Clientului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., indiferent de modalitatea de livrare.

UTILIZARE ABUZIVA: reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A..

Prin accesarea SITE-ului www.optiplaza.ro utilizatorii consimt sa respecte termenii si conditiile prezentate in continuare, precum si legislatia aplicabila. Utilizatorii acestui SITE sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare.

Termenii si conditiile urmatoare sunt considerate a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea SITE-ului supunandu-se de drept prevederilor generale ale legislatiei in vigoare. Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului SITE, aceste modificari devenind obligatorii cu efect imediat pentru toti utilizatorii.

Continutul site-ului OPTIPLAZA

Orice informatii care se regasesc pe site-ul Optiplaza pot fi vizualizate, vizitate, accesate de catre utilizatorii site-ului. Pe site se regasesc informatii legate de produsele si/sau tarifele practicate de catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. intr-o anumita perioada.

Incheierea contractului

Pentru plasarea unei comenzi pe SITE este necesara crearea unui CONT, prin completarea formularului specific pentru creare cont.

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. isi deruleaza operatiunile comerciale.

Notificarea primita de catre Client, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

Pentru motive justificate, OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor din Comanda. Daca modifica cantitatea de produse din Comanda, va anunta Clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata in plus.

Contractul se considera incheiat intre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. si Client in momentul primirii de catre Client de la OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. pe Site vor sta la baza Contractului.

 

Proprietatea intelectuala

Toate materialele integrate in acest SITE sunt proprietatea intelectuala a OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.. Aceste materiale nu pot fi copiate sau reproduse, exceptand perioada de care este nevoie sa fie vizualizate online. Totusi, puteti copia materialele specifice oferite pentru download sau copiere, insa nu le puteti folosi pentru scopuri comerciale, acestea fiind destinate exclusiv scopurilor personale, non-comerciale. Pentru orice intrebari sau cereri de folosire a materialelor de pe acest website va rugam sa ne contactati la [email protected]

Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.

Orice Continut la care Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta prezentului document continand Termenii si Conditiile de utilizare ai site-ului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. cu referire la acel Continut.

In cazul in care OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. confera Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. pentru respectivul Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

Niciun Continut transmis catre Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. si/sau al angajatului/prepusului OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentele T&C sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

Politica de vanzare online

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client. In cazul existentei unor motive justificate, OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul clientului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau a acceptarii unor modalitati de plata, daca pe baza conduitei sau a activitatii clientului respectiv, actiunile acestuia din urma ar putea prejudicia in vreun fel OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.. Daca astfel de situatii apar, Clientul se poate adresa departamentului de relatii clienti pentru a fi informat in legatura cu motivele care au condus la aplicarea respectivei masuri.

Clientul poate contacta reprezentantii OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. prin utilizarea datelor de contact din sectiunea Contact

OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. isi rezerva dreptul sa publice pe site informatii despre produsele pe care le comercializeaza sau despre promotiile practicate si/sau aflate in desfasurare intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., acestea avand exclusiv titlu de prezentare.

Utilizatori

 

Noi solicitam fiecarui utilizator inregistrat sa actioneze in mod onest si etic atunci cand foloseste site-ul. Nu putem fi siguri ca toate informatiile furnizate de utilizatorii inregistrati sunt actuale si corecte. Este reponsabilitatea dumneavoastra sa inregistrati si sa mentineti un Profil Personal corect astfel incat sa primiti informatii precise prin intermediul site-ului www.optiplaza.ro

Securitatea utilizarii site-ului www.optiplaza.ro.

In timpul procesului de inregistrare, utilizatorul isi va stabili singur parola. Fiecare utilizator este responsabil pentru pastrarea confidentialitatii acestei parole si este in intregime responsabil pentru toate activitatile prin utilizarea acesteia. Parola si profilul utilizatorului se pot modifica in orice moment.

Va rugam sa anuntati imediat www.optiplaza.ro de orice inadvertente in cadrul profilului personal, orice utilizare neautorizata, improprie sau ilegala a parolei sau a contului sau orice alta problema de securitate. Este responsabilitatea dumneavoastra sa actualizati si sa va asigurati ca adresa de posta electronica la care mesajele sunt trimise este cea corecta. www.optiplaza.ro nu este responsabil pentru niciun fel de pierderi, impuneri, daune, cauze de actiune, cheltuieli, taxe generate de nerespectarea prevederilor prezentei Sectiuni. Este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati ca orice utilizator autorizat al contului de pe www.optiplaza.ro a citit Termenii si conditiile prezentului Acord si intelege ca utilizarea de catre ei a Serviciului se supune acestor termeni si conditii. Sunteti de acord ca sunteti pe deplin responsabil pentru modul de folosire al Serviciului de catre orice utilizator autorizat si pentru orice consecinta ar rezulta din utilizarea necorespunzatorare a Serviciului sau de incalcarea Acordului de catre o astfel de persoana.

Confidentialitatea si prelucrarea datelor cu caracter personal.

Respectam confidentialitatea datelor clientilor si ne angajam sa nu transmitem datele personale ale acestora catre terti si sa le folosim exclusiv in scopul pentru care au fost introduse efectuarea comenzii si pentru informari comerciale referitoare la magazinele noastre si produsele comercializate de noi, in masura in care v-ati exprimat acordul in acest sens. Prelucrarea datelor personale se supune Politicii noastre de Confidentialitate, care face parte din prezentele Termeni si conditii si care este disponibila aici Politica de confidentialitate

Puteti utiliza site-ul daca ati citit Politica de Confidentialitate. Daca nu sunteti de acord cu Politica de confidentialitate, nu utilizati platforma de comert on - line.

 

Preturile produselor

 

Toate preturile din acest SITE sunt exprimate in LEI si includ TVA.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda plasata. OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. va emite catre Client o factura pentru produsele livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii, in conformitate cu legislatia in vigoare.

OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. transmite Clientului factura aferenta comenzii efectuate ce contine detalierea produselor vandute in format fizic in interiorul coletului.

Pentru acuratetea informatiilor din factura, Clientul are obligatia sa isi actualizeze datele ori de cate ori a intervenit o schimbare in legatura cu datele care sunt mentionate pe factura.

Prin transmiterea comenzii, Clientul isi exprma acordul sa primeasca facturile astfel cum am mentionat anterior. 

In cazul alegerii solutiei de plata a produselor online, OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de catre Client incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta in mod exclusiv Clientul.

Promotii si concursuri

 

Stabilim regulamentele promotiilor si concursurilor pe care le organizam. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu. De promotii beneficiaza doar acele comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea, promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil.
In perioada unei campanii de reducere, DISCOUNTURILE NU SE CUMULEAZA, se va aplica discountul cu valoarea cea mai mare.

Putem anula o promotie sau un concurs fara o notificare prealabila.

Comenzile 

Clientul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand ca apoi sa finalizeze Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Dupa adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, acesta este disponibil in vederea achizitionarii atata vreme cat se afla in stoc.  Daca dupa ce produsul a fost adaugat in cos comanda nu a fost finalizata, aceasta (comanda) nu va fi inregistrata si nici nu se va efectua rezervarea in mod automat a unui produs. 

Odata cu finalizarea Comenzii, datele furnizate de catre Client vor fi prelucrate de catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. in vederea procesarii comenzii. In acest scop se va verifica ca datele sa fie corecte si complete in vederea livrarii comenzii.

O parte a executarii contractului dupa finalizarea comenzii o constituie faptul ca OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. are dreptul in vederea executarii contractului sa contacteze Clientul printr-un mijloc disponibil/agreat de OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. in situatiile in care contactarea Clientului este necesara. 

OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. isi rezerva dreptul sa anuleze Comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

- neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul platii online;

- invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., in cazul platii online;

- datele furnizate de catre Client, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

In cazul in care un produs comandat de catre Client, nu poate fi livrat de catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., acesta din urma va informa Clientul asupra acestui fapt si va returna in contul Clientului contravaloarea produsului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

Plasarea si confirmarea comenzilor

 

OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. recomanda tuturor purtatorilor de lentile de contact sau ochelari de vedere sa plaseze comanda in baza unei prescriptii obtinute in baza unui consult la un medic oftalmolog sau un optometrist.
Perioada de la ultima prescriptie si adaptare a lentilelor de contact sau a lentilelor pentru ochelari de vedere, daca nu exista o alta recomandare, din partea medicului oftalmolog sau a optometristului in acest sens, nu trebuie sa fie mai mare de 6 luni.
Trebuie, de asemenea, sa urmati cu strictete recomandarile date de producator/optometrist/ oftalmolog cu privire la regimul de purtare si de inlocuire a lentilelor sau al lentilelor pentru ochelari de vedere.

Daca apare o senzatie de disconfort care persista sau apar probleme precum inrosirea ochilor, iritatii sau vedere incetosata, indepartati imediat lentilele de contact sau ochelarii de vedere si consultati medicul oftalmolog sau optometristul. Lentilele de contact sau lentilele pentru ochelari de vedere deteriorate trebuie inlocuite imediat cu unele noi.

In caz ca nu respectati aceste recomandari, va expuneti ochii si vederea unor probleme permanente, ireversibile.

Prin plasarea comenzii, confimati ca ati luat la cunostinta si ati citit aceste informatii.

Toate comenzile plasate online pe www.optiplaza.ro vor fi confirmate telefonic, la numarul de telefon indicat in comanda, sau prin intermediul e-mailului, la adresa mentionata de catre client. Comenzile sunt procesate de luni pana vineri, in intervalul orar 9.00 – 17.30.[MV1] 

 

Livrarea produselor

Livrarea comenzilor plasate pe site-ul www.optiplaza.ro se face strict pe teritoriul Romaniei, prin doua modalitati, definite mai jos:

1. Livrarea prin companiile de curierat rapid Fan Courier sau Same Day Courier.
Se efectueaza in maxim 1-3 zile lucratoare pentru produsele aflate in stoc si 3-4 saptamani pentru produsele ce reprezinta comanda speciala. Perioadele mai sus mentionate sunt comunicate in confirmarea comenzii si decurg din acel moment. Livrarea se face de luni pana vineri, in intervalul 9:00-18:00, la adresa specificata de dumneavoastra.
Pentru comenzi cu valoare mai mare de 200 lei, transportul este oferit gratuit.
Pentru comenzi cu valoare mai mica de 200 lei, se percepe o taxa de transport de 15 lei.
2. In cazul locatiilor pentru care companiile de curierat Fan Courier sau Same Day Courier percep taxa suplimentara pentru kilometri exteriori, clientul va suporta costurile livrarii. Acestea constau in pretul calculat de catre Fan Courier, la care se adauga TVA.

Atentie: Ne rezervam dreptul de a nu mai expedia comenzi persoanelor care nu si-au indeplinit obligatiile pecuniare sau de alta natura fata de OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A..

 

Modalitatea de plata[MV2] 

 

• Numerar la livrarea coletului. Comanda se achita reprezentantului firmei de curierat rapid la livrarea coletului ceea ce se reprezinta o plata facuta in sistem RAMBURS.

• Prin ordin de plata in conturile:

Unicredit Bank: RO69 BACX 0000 0018 8164 3002

Banca Transilvania: RO94 BTRL RONC RT05 8446 0601

Credit Europe Bank: RO98 FNNB 0001 0346 3255 RO01

BRD: RO60 BRDE 441S V025 0686 4410

Raiffeisen Bank: RO39 RZBR 0000 0600 2244 6558

• Plata online cu card de credit/debit
In cazul in care se opteaza pentru plata cu un card bancar vor trebui introduse pe o pagina securizata urmatoarele date:

- codul cardului (cele 4 grupe de cifre mentionate pe fata cardului, fara spatii);
- data expirarii cardului;
- codul CVV ( ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura);
- Parola 3D secure ( daca aveti un card inrolat in sistemul 3D Secure)

Inainte de a da ultimul clic, verificati datele introduse. Daca informatiile furnizate sunt corecte si daca in contul de card aveti fonduri suficiente pentru a acoperi valoarea comenzii, veti primi un mesaj de aprobare a tranzactiei.Tranzactiile se vor efectua in conformitate cu conditiile agreate cu banca emitenta a cardului. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele securizate Netopia Payments, [MV3] OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. nu solicita si nu stocheaza niciun fel de detalii referitoare la cardul dvs.

Toate platile se vor efectua in lei, indiferent de modalitatea de plata aleasa.

Transferul dreptului de proprietate

Dreptul de proprietate asupra produselor va fi transferat Clientului la livrare, dupa efectuarea platii din partea Clientului la adresa indicata in Comanda (prin livrare se intelege momentul semnarii de primire a documentului de transport furnizat de catre curier).

este valida si numai in limita stocului disponibil.
In perioada unei campanii de reducere, DISCOUNTURILE NU SE CUMULEAZA, se va aplica discountul cu valoarea cea mai mare.

Putem anula o promotie sau un concurs fara o notificare prealabila.

Dreptul de retragere

 

Clientul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un produs sau sa renunțe la acesta, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui produs expiră în termen de 14 zile din:

– ziua în care Clientul intră în posesia fizică a ultimului produs – în cazul în care Clientul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat

– ziua în care Clientul intră în posesia fizică a ultimului produs sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

In cazul in care Clientul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste in sectiunea "Contul meu > Retur"

In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. de catre Client asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

- pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

- pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar; 

Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua la care dumneavoastră sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, intra în posesia fizică a produselor.

Comenzile complete de ochelari de vedere (rame + lentile) nu pot face obiectul renuntarii la achizitie, conform Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/2014, art.16, lit. c). Acestea sunt considerate produse finite personalizate conform specificațiilor clientului. Clientul își asumă răspunderea asupra corectituidinii datelor regăsite pe rețetă și confirmă faptul că datele introduse în rețetă sunt corecte și nu sunt mai vechi de 6 luni.
Nu pot face obiectul renuntarii, conform OUG 34/2014, si urmatoarele:

1) contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către profesionist;

2) furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;

3) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

4) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator;

5) furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;


Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi la adresa Municipiul Brașov, B-[MV4] dul Griviței, Nr. 1 A, Județ Brașov, România, email [email protected] sau la numarul de telefon 0733.047.593, de luni pana vineri, in intervalul 9:00-17:30, cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă sau e-mail. În acest scop, puteţi folosi modelul de retragere alăturat; folosirea lui nu este însă obligatorie.

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

 

Consecinţele retragerii

 

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. In cazul in care renuntarea este partiala, costul livrarii nu va fi restituit, considerandu-se cost de livrare pentru produsele cu privire la care nu s-a exercitat dreptul de retragere. Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-aţi furnizat dovada că aţi trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată. Dupa primirea produselor in termen de 3 zile OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. va rambursa suma achitata prin una din modalitatile anterior mentionate.

Expediaţi produsele la OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.. ,cu sediul in . Municipiul Brașov, B-dul Griviței, Nr. 1 A, Județ Brașov, România, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Va trebui să suportaţi costul direct al returnării produselor.

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare, in cutia originala, cu etichetele intacte, accesoriile complete, consumabilele originale sigilate si impreuna cu toate documentele care le-au insotit (factura, certificate de garantie etc.).

Sunteţi responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor. Conditiile privind returul produselor sunt prezentate in continuare. Profesionistul isi rezerva dreptul ca, in momentul receptionarii produsului de la client, daca se constata ca produsul nu mai prezinta aceleasi caracterisitici ca in momentul achizitionarii: estetic, functional sau consumabile sigilate, conform OUG nr. 34/2014, sa faca dovada diminuării valorii produselor care rezultă diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor sau sa solicite expertiza si deviz de cost unitatii autorizate de furnizor pentru a readuce produsul la starea initiala.

Returul produselor.Reclamatii

 

Consumatorul poate solicita returnarea produselor in urmatoarele situatii:

• Produs ce nu este conform cu specificatiile de pe site. Daca produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta noastra, Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca, dupa analizarea solicitarii conform Procedurii de solutionare a reclamatiilor, se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Consumatorul va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de Optical Network.
Produsul trebuie sa fie insotit de documentele aferente achizitiei.

 

• Produse ce au fost livrate gresit. Livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalata imediat. Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire, iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru inlocuire cu un altul similar sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca, dupa analizarea solicitarii, se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Consumatorul va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de Optical Network. In acest caz, produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare, in ambalajul si cutia originala, cu etichetele intacte, accesoriile complete, consumabilele originale sigilate si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificate de garantie etc.).

 

Pentru analizarea solicitarii de retur/inlocuire, clientul va completa formularul de reclamatie/ retur si il va expedia catre adresa de e-mail […], impreuna cu produsul reclamat, urmand a primi un raspuns din partea OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. in maxim 15 zile de la primirea reclamatiei.

 

Orice reclamatie cu privire la produs va fi solutionata de OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. in conformitate cu drepturile conferite consumatorului cu privire la garantia legala de conformitate a produselor prin Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, cu modificarile si completarile ulterioare si cu Procedura de solutionare a reclamatiilor.

 

Returnarea banilor ori, dupa caz, inlocuirea produselor, in cazul reclamatiilor privind neconformitatea produselor, nu se poate efectua in cazul in care neconformitatile reclamate nu se datoreaza producatorului si/sau OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A..


Este necesar sa ne trimiteti produsele printr-o firma de curierat rapid, respectand urmatoarele indicatii:
• ambalati produsele pe care doriti sa ni le trimiteti (puteti sa folositi ambalajul trimis de noi) si mentionati pe exteriorul coletului numarul facturii din care provin
• coletele se trimit catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. la adresa . Municipiul Brașov, B-dul Griviței, Nr. 1 A, Județ Brașov, România.

Din motive administrative, trebuie sa trimiteti produsele returnate, achitand costul de transport, fara a opta pentru serviciul de ramburs.

PRODUSELE RETURNATE NU COMPENSEAZA O COMANDA PLASATA ULTERIOR. CONTRAVALOAREA PRODUSELOR RETURNATE SE VA ACHITA PRIN MODALITATEA ALEASA DE DVS. IN SECTIUNEA RETUR IN TERMENUL SPECIFICAT, IAR NOUA COMANDA VA FI ACHITATA INTEGRAL LA LIVRARE.
IMPORTANT:

NU vor fi acceptate coletele care:

• au fost trimise fara completarea formularului de retur.

• au mentionata suma de ramburs pe eticheta de transport

Produsele deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzatoare in cazul unei returnari de produs nu vor fi acceptate, iar costurile curierului sunt suportate de catre dumneavostra.

 

Specificatiile tehnice, pozele, preturile sau pozele produselor prezente pe acest site sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate fara o instiintare prealabila, iar OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. nu isi asuma nici o responsabilitate asupra schimbarilor care ar putea surveni.
Promotiile prezentate pe site sunt valabile in perioada de timp mentionata si in limita stocului disponibil.
Pentru orice reclamatii/sugestii si/sau sesizarii ne puteti contacta la adresa: Municipiul Brașov, B-dul Griviței, Nr. 1 A, Județ Brașov, România, sau la adresa de e-mail [email protected]

 

Garantia produselor. Garantia legala de conformitate

 

Toate produsele comercializate de catre site-ul nostru, beneficiaza de garantiile legale privind conformitatea produselor. Produsele sunt noi si provin din surse autorizate de fiecare producator, in parte.

Produsele sunt insotite de Documentul scris referitor la drepturile conferite prin Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, cu modificarile si completarile ulterioare, consumatorului cu privire la garantia legala de conformitate a produselor, emis de OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., iar garantiile prezentate prin acest document nu afecteaza drepturile ce sunt conferite prin lege consumatorului.

Limitare responsabilitatii

 

Nu vom fi raspunzatori pentru: orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe site si orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel de pierderi.

Informatiile pot fi reproduse prin tiparire numai pentru uz personal.

Informatiile nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau incorporate in orice fel intr-un alt document sau material fara permisiunea prealabila scrisa a autorilor lor.

 OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

 Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de logare (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

 OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Prezentele Termene si Conditii sunt opozabile Clientilor / Utilizatorilor de la momentul afisarii in Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Termenelor si Conditiilor, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul Termenelor si Conditiilor.

 

Frauda

 

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului optiplaza.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul optiplaza.ro, va fi considerata tentativa de fraudare a sistemelor pe care este gazduit situl optiplaza.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.

Forta majora

Nici o parte nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul  extern, imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil.

 Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

  

Reclamatii/Litigii

 

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. si Clienti se vor rezolva pe cale amiabila  in termen de 15 zile de la data sesizarii in scris de catre utilizator sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti

OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.. nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri publicate pe site.

Ne declinam raspunderea pentru orice situatie care poate aparea din cauza unor erori de software sau defectiuni tehnice aparute la server.

 

newsletter Indrazneste sa te abonezi pentru cele mai noi oferte Optiplaza